Aafke Oostijen – coördinator De Opstap

Aafke gaat aan de slag in de week van 11 maart 2024 bij het logeerhuis De Opstap.
Aafke Oostijen weet door haar werkervaring wat het betekent als je mantelzorger bent en dat respijtzorg dan helpt om “even een adempauze” te hebben en weer rust te krijgen. Daarom heeft zij zin om aan de slag te gaan als coördinator bij logeeropvang De Opstap.

Sinds haar achttiende levensjaar heeft zij vooral in de zorg gewerkt. Dit begon bij de GGZ Drenthe en vanuit daar heeft zij de overstap gemaakt naar de forensische psychiatrie. Vervolgens is zij als ambulant begeleider via de jeugdwet, WLZ, justitie en WMO gaan werken bij Factor 5 en groeide zij door naar de functie als trajectcoördinator.

Zij merkte dat het voor veel burgers lastig is de juiste zorg te vinden en deze vergoed te krijgen. Haar missie is om mensen te ondersteunen bij de juiste weg naar zorg. Het zorgstelsel is steeds moeilijker geworden waardoor het fijn is dat er iemand met je mee kan kijken en je kan ontlasten als mantelzorger en/of burger die zorg nodig heeft.

Zo is zij ook mantelzorgmakelaar geworden en is daarnaast geregistreerd als onafhankelijk cliëntondersteuner vanwege haar sociaalpedagogische hulpverlening en sociaaljuridische dienstverlening opleidingen en werkervaring.

Wil je meer info over haar? Kijk dan eens op haar website

Het logeerhuis De Opstap
De Opstap is een gezellig logeerhuis in Groningen voor mensen die:

  • tijdelijk geen beroep kunnen doen op een mantelzorger, zoals een partner of familielid omdat die een adempauze nodig hebben of er even tussen uit willen. Daarmee wordt ook overbelasting van de mantelzorgers voorkomen.
  • na bijvoorbeeld een opname in het ziekenhuis wel graag naar huis willen maar hierbij nog niet voldoende terug kunnen vallen op hun partner, familie, buren of vrienden of andere situaties die dat belemmeren.

De mensen hebben dan een aangenaam tijdelijk verblijf en de mantelzorger heeft “even een adempauze”. Daarmee wordt ook overbelasting van de mantelzorgers voorkomen. De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het huis. Zij worden daarbij ondersteund door de coördinator.
Voor meer informatie kijk op https://www.deopstap050.nl

Scroll naar boven