Vrijwilligers maken het mogelijk!

Tekstgrootte:    A    A    A

Aanmelden als vrijwilliger

De vrijwilligers houden gezamenlijk het huishouden van De Opstap draaiende. Ze verwelkomen de gasten in het logeerhuis, ondersteunen hen gedurende het verblijf en verrichten lichte huishoudelijke taken. De Opstap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Werkzaamheden
De gasten kunnen een beroep doen op de vrijwilligers voor een praatje of gesprek, spelletje, wandeling of andere wens. Ook dragen de vrijwilligers de verantwoordelijkheid voor de kamers, de gangen en het sanitair en zorgen zij voor de maaltijden. De filosofie van De Opstap richt zich op de zelfredzaamheid van de gasten. De gasten doen, net als thuis, dan ook zoveel mogelijk zelf of samen met de vrijwilligers. De vrijwilligers vervullen een centrale rol in het logeerhuis, maar verrichten geen medische handelingen of speciale zorgtaken. Zo nodig wordt er een wijkverpleegkundige of huisarts ingeschakeld.

Voorbereidende training
Voordat de vrijwilligers aan de slag gaan in het logeerhuis volgen ze een basiscursus. Deze basiscursus en aanvullende trainingen worden aangeboden door Humanitas.

Beschikbaarheid
De vrijwilliger is tenminste twee dagdelen per week beschikbaar en kan af en toe in het weekend ingeroosterd worden.

Wil je bij ons aan de slag?
De Opstap is altijd op zoek naar mensen die graag iets voor een ander doen. We streven ernaar iedere vrijwilliger te laten doen waar hij of zij goed in is. Meer weten over vrijwilliger worden of aanmelden? Neem dan contact op met  onze projectondersteuner Sterre Attema.
Dit kan op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur.
Telefoon: 06-53240002.

E-mail: coordinator@deopstap050.nl

Nieuwe flyer!

We hebben een nieuwe Flyer om vrijwilligers te werven.      

Lees verder

Protestantse kerk De Fontein doneert 1700 euro aan de Opstap.

  Een enorme verrassing! Zo kan je het bericht dat wij op 18 november van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) gemeente De Fontein ontvingen wel noemen….

Lees verder

ChristenUnie op bezoek bij de Opstap

Op zaterdag 10 november heeft een delegatie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan logeerhuis de Opstap. Dit bezoek vond plaats in het kader van de…

Lees verder

Waar kunt u ons vinden?
Stichting Logeerhuis De Opstap
Molukkenstraat 202
9715 NZ Groningen

T 050 204 2500
info@deopstap050.nl

Sociale media

sm_facebook  sm_twitter