Vrijwilligers maken het mogelijk!

Tekstgrootte:    A    A    A

Vrijwilligers

Vrijwilligers maken de Opstap mogelijk
De Opstap werkt met een team van gemotiveerde vrijwilligers. Zij zorgen voor een goede sfeer in het logeerhuis en zijn het aanspreekpunt voor onze gasten. Zij bieden opvang en ondersteuning aan, maar zijn er ook voor de gezelligheid. De vrijwilligers zijn allemaal werkzaam vanuit Humanitas of  De vrijwilligers krijgen begeleiding en ondersteuning van Humanitas Groningen waarmee de Opstap nauw samen werkt.

Wat zijn de taken van de vrijwilligers?
Onze gasten kunnen een beroep doen op de vrijwilligers voor een praatje of gesprek, spelletje, wandeling of een andere wens. De vrijwilligers zijn er verantwoordelijk voor dat de kamers, de gangen en het sanitair er verzorgd uitzien en zij zorgen voor de maaltijden. In de Opstap is de zelfwerkzaamheid van de gasten belangrijk. De gasten doen, net als thuis, dan ook zoveel mogelijk zelf of samen met de vrijwilligers.
De vrijwilligers verrichten geen medische handelingen of speciale zorgtaken. Zo nodig kan daarvoor  een wijkverpleegkundige van de thuiszorg of een huisarts in het huis langs komen.
De gasten kunnen als zij dat willen een beroep doen op de vrijwilligers om van te voren al een aantal zaken te regelen die nodig zijn bij de terugkeer naar huis, zoals huishoudelijke hulp, maaltijden en alarmering.
 
Vrijwilligers voor overdag en s’ nachts
Ons uitgangspunt is dat er overdag twee vrijwilligers in het huis aanwezig zijn en s’ nachts een slaapwacht. Wij hebben daarom zowel vrijwilligers nodig voor overdag als slaapwachten voor ‘s nachts. Iedere vrijwilliger kan zichzelf via een roostersysteem voor bepaalde diensten inroosteren. Een vrijwilliger is tenminste een of twee dagdelen per week beschikbaar en doet ook af en toe dienst in het weekend.
 
Werkgroepen
De Opstap kent verschillende werkgroepen, zoals :
    * de werkgroep ontvangst van gasten
    * de werkgroep beheer
    * de werkgroep communicatie en pr
Ook deze bestaan uit vrijwilligers.
 
Wat bieden wij ?
In de Opstap verricht je als vrijwilliger gevarieerd en zinvol werk waarbij je deel uitmaakt van een enthousiast team. De vrijwilligers krijgen begeleiding en ondersteuning van Humanitas Groningen waarmee de Opstap nauw samen werkt.

Wil je bij ons aan de slag?
De Opstap is altijd op zoek naar mensen die graag iets voor een ander doen. We streven ernaar iedere vrijwilliger te laten doen waar hij of zij goed in is. Meer weten over vrijwilliger worden of aanmelden? Neem dan contact op met onze projectondersteuner Sterre Attema.
Dit kan op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur.
Telefoon: 06-53240002.
E-mail: coordinator@deopstap050.nl

 Flyer_vrijwilligers
 

Nieuwe vacatures

Er zijn 2 vacatures waar we extra aandacht voor willen vragen: Wil jij met een participatiebaan ervaring opdoen in ons logeerhuis?  meer info >>> Leg jij…

Lees verder

Nieuwsbrief Herfst is uit

De nieuwsbrief Herfst is verstuurd. Klik hier om hem te lezen.

Lees verder

Vacature: Nachtwacht (participatiebaan)

De Opstap zoekt zo snel mogelijk iemand die ‘s nachts op onze gasten kan passen. In principe kan je ‘s nachts gewoon slapen in de logeerkamer,…

Lees verder

Waar kunt u ons vinden?
Stichting Logeerhuis De Opstap
Molukkenstraat 202
9715 NZ Groningen

T 050 204 2500
info@deopstap050.nl

Sociale media

sm_facebook  sm_twitter