Vrijwilligers maken het mogelijk!

Tekstgrootte:    A    A    A

Over De Opstap

In het logeerhuis De Opstap verwelkomen wij gasten die:

  • na een opname in het ziekenhuis nog verder moeten herstellen, zich thuis nog niet zelfstandig kunnen redden en ook geen beroep kunnen doen op mantelzorg;
  • tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg door bijvoorbeeld ziekte of overbelasting van de mantelzorger of hun mantelzorgers tijdelijk willen ontlasten. Zij zijn dan welkom bij de Opstap  om hun mantelzorger een adempauze te geven.

Een gezellig logeerhuis
In een gezellige en huiselijke sfeer bieden wij het logeerhuis een plek aan gasten voor een paar dagen of enkele weken. Wij doen er ons best voor dat zij zich in de Opstap thuis voelen. Wij streven er ook naar dat zij zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven houden, zodat een verblijf in het logeerhuis voor onze gasten een ‘opstap’ terug naar huis betekent.

Vrijwilligers
Een team enthousiaste vrijwilligers ondersteunt de gasten en draagt bij aan een goede en gastvrije sfeer in het huis.

Burgerinitiatief
De Stichting Logeerhuis de Opstap is een burgerinitiatief zonder winstoogmerk. De stichting ontvangt een subsidie van de gemeente Groningen en is naast een eigen bijdrage van de gasten aangewezen op donaties, giften en fondsen. De Stichting werkt nauw samen met Humanitas. Humanitas zorgt onder meer voor de professionele begeleiding van onze vrijwilligers.  
 Verschillende organisaties hebben de doelstellingen van de Opstap onderschreven::
  * Zorgbelang Groningen
  * De Doktersdienst Groningen (DDG)
  * Het Martiniziekenhuis

De Opstap is in januari 2017 van start gegaan. Het initiatief wordt na drie jaar geëvalueerd en krijgt zo mogelijk een vervolg na deze periode.

 

Welkom op de open dag van de Opstap.

Het logeerhuis de Opstap houdt een open dag op Zaterdag 29 december a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Molukkenstraat 202 te Groningen. Normaal is…

Lees verder

Protestantse kerk De Fontein doneert 1700 euro aan de Opstap.

  Een enorme verrassing! Zo kan je het bericht dat wij op 18 november van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) gemeente De Fontein ontvingen wel noemen….

Lees verder

ChristenUnie op bezoek bij de Opstap

Op zaterdag 10 november heeft een delegatie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan logeerhuis de Opstap. Dit bezoek vond plaats in het kader van de…

Lees verder

Waar kunt u ons vinden?
Stichting Logeerhuis De Opstap
Molukkenstraat 202
9715 NZ Groningen

T 050 204 2500
info@deopstap050.nl

Sociale media

sm_facebook  sm_twitter