Vrijwilligers maken het mogelijk!

Tekstgrootte:    A    A    A

Gasten


Welkom bij de Opstap

De Opstap verwelkomt gasten die

  • na ontslag uit het ziekenhuis nog niet naar huis kunnen en moeten herstellen of kortdurend behoefte hebben aan ondersteuning.
  • gasten die tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg door bijvoorbeeld ziekte of overbelasting van de mantelzorger.

Vrijwilligers van de Opstap nemen de zorg dan tijdelijk over om de mantelzorger respijt te geven.
In overleg biedt De Opstap ook plaats aan gasten met andere, specifieke zorgvragen.
Vraag naar de mogelijkheden of lees meer over het gastenprofiel en de aanmeldprocedure.

Een plek om je thuis te voelen
Wij bieden opvang in een warme en huiselijke omgeving met een team van enthousiaste vrijwilligers. De Opstap heeft plek voor vijf gasten. De vrijwilligers zorgen voor het huishouden en de maaltijden, maar zijn er ook voor een praatje of gesprek, een spelletje of een wandeling met de gasten in de buurt. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het schoonhouden van het logeerhuis. De vrijwilligers vervullen een centrale rol, maar verrichten geen medische handelingen en speciale zorgtaken. Daarvoor wordt zo nodig de thuiszorg, een wijkverpleegkundige of huisarts ingeschakeld.

Praktische informatie

Het pand aan de Molukkenstraat is modern en beschikt over een ruime gemeenschappelijke woonkamer, een keuken, vijf logeerkamers en drie badkamers. Ook is er een kleine kantoorruimte. Het huis ligt midden in de Korrewegwijk met winkels en openbaar vervoer op loopafstand.

Eigen bijdrage
Wij vragen van de gasten een eigen bijdrage van  € 10,00 voor eten en drinken. 
Voor logés die geen eigen bijdrage kunnen betalen, wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezocht
 
Geen indicatie nodig
Voor een verblijf in de Opstap is geen indicatie nodig. Met alle gasten wordt voorafgaand aan het logeren een introductiegesprek gevoerd.
 
Meer informatie ?

Of bekijk ons filmpje:

Welkom op de open dag van de Opstap.

Het logeerhuis de Opstap houdt een open dag op Zaterdag 29 december a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: Molukkenstraat 202 te Groningen. Normaal is…

Lees verder

Protestantse kerk De Fontein doneert 1700 euro aan de Opstap.

  Een enorme verrassing! Zo kan je het bericht dat wij op 18 november van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) gemeente De Fontein ontvingen wel noemen….

Lees verder

ChristenUnie op bezoek bij de Opstap

Op zaterdag 10 november heeft een delegatie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan logeerhuis de Opstap. Dit bezoek vond plaats in het kader van de…

Lees verder

Waar kunt u ons vinden?
Stichting Logeerhuis De Opstap
Molukkenstraat 202
9715 NZ Groningen

T 050 204 2500
info@deopstap050.nl

Sociale media

sm_facebook  sm_twitter