Feestelijke opening logeerhuis De Opstap.

Op donderdag 19 januari opende logeerhuis De Opstap op feestelijke wijze in het bijzijn van nachtambassadeur Chris Garrit en wethouder Ton Schroor.

Vernieuwend project

Voorzitter van het bestuur Wike de Boer bedankte in een korte speech de vrijwilligers, samenwerkingsorganisatie Humanitas en de gemeente voor hun inzet. “Na een intensieve voorbereidingsperiode van twee jaar is de stad een logeerhuis rijker. Het is nu aan de vrijwilligers om van het project, dat een nieuwe vorm van mantelzorg biedt, een succes te maken,” aldus Wike.

Burgerinitiatief

Wethouder Ton Schroor vertelde hierna hoe een inwoonster van Groningen indertijd het idee van een logeerhuis aan de gemeente voorlegde. “De gemeente heeft dit burgerinitiatief gesteund en zal ook in de komende jaren de ontwikkeling van De Opstap blijven volgen”, aldus de wethouder.

Symbolische openingsact

Na openingstoespraken van Wike en nachtambassadeur Chris Garrit opende wethouder Ton Schroor een box vol fotolijstjes met foto’s van de vrijwilligers die in het huis diensten gaan draaien. Deze foto’s werden vervolgens geplaatst op het daarvoor bestemde roosterbord in de hal van het logeerhuis. Bij de opening waren tal van vrijwilligers aanwezig. Ook mensen die De Opstap in de ontwikkelingsfase hebben gesteund waren van de partij.

Meer informatie

Logeerhuis De Opstap is sinds maandag 23 januari open voor gasten. Meer weten over een verblijf in De Opstap? Neem dan contact op met Margit Vegter, projectondersteuner.
Telefoon: 06-53240002. E-mail: m.vegter@humanitas.nl.