Dit zegt één van de winnaressen van het verwenarrangement gewonnen tijdens de mantelzorgdagen in 2021. Een bon waar de mantelzorger en degene waarvoor gezorgd wordt twee dagen verwend en verzorgd worden in logeerhuis De Opstap of B&B Woldstee.
Al jaren zorgt de winnares voor haar moeder. Helaas is zij kortgeleden opgenomen in een verpleeghuis. Iedereen die in een dergelijke situatie verkeert, weet vast wel dat je het als mantelzorger soms even helemaal gehad hebt. Dat alles wat je op je schouders neemt, even teveel is. Niet omdat je de zorg niet wilt doen, want dat doe je met heel je hart maar het is gewoon veel en soms teveel.
Dat ze ook tijd voor zichzelf moet nemen heeft ze door schade en schande door de jaren heen moeten leren. Toch weet ze inmiddels dat je er dan pas echt voor de ander kan zijn. Maar het blijft ingewikkeld. “Doe ik het wel goed, laat ik haar niet in de steek…?” Die vragen blijven regelmatig door haar hoofd spelen.
Deze prijs was echter een mooie gelegenheid; een cadeautje dat ze toch niet zomaar voorbij kon laten gaan. Begin maart heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en een weekend gepland om naar B&B Woldstee te gaan. Een accommodatie aan de rand van de stad, nog geen 4 kilometer bij haar huis vandaan. Toen ze ontdekte dat ze haar tandenborstel vergeten was, ging ze toch terug naar huis. Ze was wel bang dat ze daardoor over thuis zou gaan nadenken maar dat gebeurde niet.
Deze twee dagen hebben haar enorm veel goed gedaan. Ze vertelt: “Zo dichtbij huis heb ik rust en ruimte voor mezelf ervaren. Wat een prachtige plek. Ik kon doen wat ik wilde, heb gewandeld, heb een boek gelezen, heerlijk gegeten en heb vooral genoten van de gastvrijheid van de gastvrouw. Alles mocht en niets hoefde. Ik ben zaterdagmorgen gekomen en ik mocht zondag blijven zolang ik wilde. Wat een luxe. Ik ben er helemaal tot rust gekomen en er echt even uit geweest. Ik kan er zeker weten weer even tegen”.

Ze bedankt de mensen van logeerhuis De Opstap en B&B Woldstee voor deze fantastische prijs. “Het was voor mij een schot in de roos en dat zo dichtbij! Ik ga dit vast en zeker vaker doen”.